Update NHG cao

12-08-2024

Goed nieuws! Vanaf 17 juli 2024 is de horeca cao algemeen verbindend verklaard. Dit betekent dat de horeca cao verplicht is voor de hele horecasector.

Door de algemeen verbindend verklaring is een einde gekomen aan de onzekerheid en de verschillende arbeidsvoorwaardenregimes die binnen de branche toegepast konden worden. FNV Horeca maakt zich al jaren sterk voor goede arbeidsvoorwaarden in de horeca!

Dispensatieverzoek NHG afgewezen
NHG heeft bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een verzoek (tot dispensatie) ingediend om de NHG cao te mogen blijven toepassen in plaats van de horeca cao. Dit verzoek is afgewezen. NHG kan nog tegen dit besluit in bezwaar gaan of een dispensatieverzoek indienen bij cao-partijen.
 

Zolang er geen dispensatie is verkregen moet de cao horeca met ingang van 17 juli 2024 worden toegepast. Berichtgeving vanuit NHG dat NHG-bedrijven geen dispensatie zouden hoeven aanvragen bij cao-partijen klopt dus niet! Cao-partijen hebben NHG afgelopen vrijdag hierop gewezen en dringend verzocht deze onjuiste informatie binnen 1 week te verwijderen van hun informatiekanalen en daarvoor in de plaats de juiste informatie met hun leden (de NHG-bedrijven) te delen. 

In deze nieuwsbrief vind je meer informatie over wat dit betekent voor werknemers die werken bij een NHG aangesloten bedrijf. 

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.