Cao campagne succesvol van start!

23-07-2024

Begin juli is onze campagne ‘Help mee in de jacht naar een betere cao’ van start gegaan met Tigo, onze horecatijger, in de hoofdrol. We roepen horecamedewerkers op om te laten weten wat zij belangrijk vinden voor in de nieuwe cao. Deze loopt eind van dit jaar af en dit najaar starten we met de onderhandelingen. Misschien heb je ons team al gesproken of gezien tijdens een bedrijfsbezoek deze zomer, of heb je je mening online al gedeeld?  Heel fijn, je bent niet de enige! Inmiddels hebben al duizenden horecamedewerkers de enquête ingevuld.

Top 4 onderwerpen
Uit de tussentijdse peiling blijkt ook dit jaar dat een reële loonsverhoging, een goede werkprivé balans, toeslagen en de aanpak van werkdruk belangrijke onderwerpen zijn. Vorig jaar hebben we mooie successen geboekt op deze thema’s, maar het kan altijd beter! In tijden van personeelstekorten is het extra belangrijk naar de wensen van medewerkers te luisteren. Zo blijven zij behouden voor de sector en worden nieuwe medewerkers aangetrokken.   

Cao algemeen verbindend verklaard
De huidige cao horeca is per 17 juli 2024 ook algemeen verbindend verklaard (avv). Dit betekent dat de cao voor bijna alle werkgevers en werknemers in de sector geldt en niet alleen als jouw werkgever is aangesloten bij KHN of de cao horeca in jouw arbeidsovereenkomst is opgenomen.  Wij vragen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid elke cao die wij afsluiten avv te verklaren. Zo wordt concurrentie op arbeidsvoorwaarden tegengegaan en geldt onze cao als minimum in de sector.  Bij de laatste cao hebben we de werkingssfeer aangepast, waardoor vrijstelling nu alleen nog mogelijk is onder strikte voorwaarden. Hierdoor zal naar verwachting een nog grotere groep medewerkers onder de cao horeca vallen.

Het is dus extra belangrijk om je mening te geven, want de afspraken die we maken in de nieuwe cao zullen waarschijnlijk ook voor jou gelden. Heb jij je mening nog niet gegeven? Doe mee en laat ons weten wat jij vindt. Alleen met jou input weten wij wat er speelt, wat beter kan en waar de sector behoefte aan heeft. 

Marlotte Ferouge
Bestuurder FNV Horeca

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.